Om Hitta i arkiven

Här har vi samlat Stadsarkivets egna webbaserade databaser. Du kan hitta uppgifter om personer, platser och händelser i Stockholm. Om du inte hittar vad du letar efter här, kom gärna till någon av Stadsarkivets läsesalar, där kan du få goda råd. Om du har synpunkter på innehållet, idéer till förbättringar eller frågor kan du kontakta oss på stadsarkivet@stockholm.se

Hitta det du söker

För att hitta det du söker behöver du först hitta rätt databas som innehåller informationen. Du kan antingen fritextsöka eller klicka på någon av kategorierna som visar databaser som kan hjälpa dig att hitta det du söker.  

För att fritextsöka, skriv det du letar efter i sökrutan. Det kan vara namn på en typ av handling eller en databas. Det kan också vara saker som du är intresserad av eller letar efter. Exempelvis rotemannen, bouppteckning, motorcyklar eller ritningar. Du kan använda flera sökord för att ytterligare ringa in det du söker.

Observera att detta är en portal som länkar till databaser.

Du kan därför inte söka efter t.ex. specifika personer (”Per Persson 1920”) eller fastigheter (”Achilles 2”). Sådana sökningar görs i respektive register och databaser som vi länkar till härifrån.