Gå tillbaka

Stadshuset – ritningar från byggnadstiden

Öppna applikationen i nytt fönster
Taggar/Ämnesord
majasjöströmrådhusStadshusetstockholmcityhall
Sök vidare!

Genom arkivförteckningarna i Nationell Arkivdatabas, NAD, kan du söka och beställa fram ritningar till läsesalen i Stadsarkivet Liljeholmkajen

Sök i arkivförteckningen till SE/SSA/0343 Stadshusnämnden i Nationell Arkivdatabas, NAD. Där finns textbeskrivning till över 7300 ritningar samt handlingar från byggnadstiden.

Sök i arkivförteckningen till SE/SSA/0802 Maja Sjöströms samling i Nationell Arkivdatabas, NAD.

Sök i arkivförteckningen till SE/SSA/0566b Kommunstyrelsen, Stadskansliet i Nationell Arkivdatabas, NAD.

På webbplatsen Stockholmskällan finns också ritningar till Stockholms stadshus. Posterna har både bild och textbeskrivning.

I Stadshusnämndens arkivförteckning, under serie J 15 , finns Einar Forseths skisser till Gyllene salens mosaiker registrerade.

På webbplatsen kbhbilleder.dk finns ett urval ritningar till Köpenhamns rådhus av Martin Nyrop, ett spännande jämförelsematerial!

Öppna
Tips!

Tänk på att vissa ritningar omfattas av upphovsrätt! Klicka på ritningen i träfflistan för att få information om den är fri att använda eller inte.

Appen innehåller ett urval skannade ritningar – i Stadshusnämndens arkiv finns över 7000 ritningar från bygget av Stockholms stadshus! Se under ”Sök vidare”

Einar Forseths skisser till Gyllene salens mosaiker ingår inte i publiceringen, men går att beställa fram till läsesalen i Stadsarkivet Liljeholmskajen.