Gå tillbaka

Stadshuset – ritningar från byggnadstiden

Öppna applikationen i nytt fönster
Taggar/Ämnesord
majasjöströmrådhusStadshusetstockholmcityhall
Sök vidare!

Genom arkivförteckningarna i Nationell Arkivdatabas, NAD, kan du söka och beställa fram ritningar till läsesalen i Stadsarkivet Liljeholmkajen

Sök i arkivförteckningen till SE/SSA/0343 Stadshusnämnden i Nationell Arkivdatabas, NAD. Där finns textbeskrivning till över 7300 ritningar samt handlingar från byggnadstiden.

Sök i arkivförteckningen till SE/SSA/0802 Maja Sjöströms samling i Nationell Arkivdatabas, NAD.

Sök i arkivförteckningen till SE/SSA/0566b Kommunstyrelsen, Stadskansliet i Nationell Arkivdatabas, NAD.

På webbplatsen Stockholmskällan finns också ritningar till Stockholms stadshus. Posterna har både bild och textbeskrivning.

I Stadshusnämndens arkivförteckning, under serie J 15 , finns Einar Forseths skisser till Gyllene salens mosaiker registrerade.

Öppna
Tips!

Tänk på att vissa ritningar omfattas av upphovsrätt! Klicka på ritningen i träfflistan för att få information om den är fri att använda eller inte.

Appen innehåller ett urval skannade ritningar – i Stadshusnämndens arkiv finns över 7000 ritningar från bygget av Stockholms stadshus! Se under ”Sök vidare”

Einar Forseths skisser till Gyllene salens mosaiker ingår inte i publiceringen, men går att beställa fram till läsesalen i Stadsarkivet Liljeholmskajen.