Gå tillbaka

Alla Stadsarkivets kart- och ritningsarkiv

Öppna applikationen i nytt fönster
Taggar/Ämnesord
affischerarkitekterbyggnaderillustrationerkart- och ritningsarkivetkartorkonstnärerplanerritningarskisser
Sök vidare!

Besök vår läsesal i Stadsarkivet Liljeholmskajen för att ta del av material från kart- och ritningsarkivet i original.

I Digitala läsesalen och ”Hitta i Arkiven” på Stadsarkivets webbplats, under Kartor, ritningar och fastigheter samlas fler sökvägar, t.ex. applikationer med skannade bygglovsritningar, kartor och planer, register och andra hjälpmedel.

Läs gärna vår forskarhandledning “Byggnadsritningar i Stockholm”, som beskriver hur du söker bygglovsritningar.

Vissa kart- och ritningsarkiv måste sökas på plats i läsesalen, via pappersförteckningar eller andra register. Kontakta Stadsarkivet eller besök Stadsarkivet Liljeholmskajen så hjälper vi dig vidare.

I kart- och ritningsarkivet förvaras Stockholms bygglovsritningar från åren 1713-1978. De äldre bygglovsritningarna finns digitiserade i applikationen Bygglov 1713-1874.

Bygglovsritningar från 1875 och framåt finns digitalt via Stadsbyggnadskontorets Bygg- och plantjänst, logga in med BankID för att öppna skannade ritningar.

Applikationen Ritnings- och arkitektregister (äldre kortregister) kan fungera som komplement. Det är ett äldre kortregister (ort-, sak- och personregister) till vissa material i kart- och ritningsarkivet. Observera att registret inte är komplett och att de ritningsnummer som anges kan ha ändrats.

Öppna
Tips!

Vissa ritningar och kartor finns digitalt publicerade, till exempel bygglovsritningar. Se länkar under “Anmärkningar” i appen eller här nedan under Sök vidare.

Kart- och ritningsarkivet innehåller även oförtecknat material, som måste sökas på plats. Se under Sök vidare.

Tänk på att kartor och ritningar i mindre format kan ingå i arkiv som inte förvaras i kart- och ritningsarkivet.